Edit Content

FRANÇAIS

TEAM

TRANSIT-TRANSAT is vooral geïnteresseerd in het ontwikkelen van activiteiten rond sociale kwesties in Zuid-Amerika, met als doel ons publiek kennis te laten maken met een niet- stereotiepe weergave van een concrete realiteit en een relatie van anders-zijn. Een Latijns- Amerikaans filmfestival (KINOLATINO), opleidingsworkshops, screenings en debatten, en filmproducties bepalen het leven van de organisatie.

Ronnie Ramirez

Nadat hij in 1996 afstudeerde aan het INSAS (Brusselse filmschool) met een diploma cinematografie, werkte hij als cameraman aan een aantal films en met veel regisseurs in de onafhankelijke filmindustrie. Hij heeft ook een aantal documentaires gemaakt die prijzen hebben gewonnen op internationale festivals: Les fantômes de victoria, Un monde absent, Campus Kassapa, enz. Het werk van Ronnie Ramirez wordt gekenmerkt door een humanistische benadering en maatschappijkritiek. Hij heeft nooit opgehouden professioneel onderwijs en volkseducatie te combineren met zijn filmactiviteiten. Hij richtte ook ZIN TV op, een online medium voor burgerparticipatie, dat hij twaalf jaar lang leidde in de gemeenschapssector.

Cesar Diaz

Geboren op 20 september 1978 in Guatemala, is een Belgisch-Guatemalteekse regisseur, scenarioschrijver en editor. Hij studeerde scenarioschrijven aan de ULB en de Femis filmschool in Parijs. Sinds het midden van de jaren 2000 werkte Díaz aan verschillende documentairefilms, voordat hij in 2019 zijn speelfilmdebuut maakte met Nuestras madres. De film ging in première op het filmfestival van Cannes in 2019, won er de prestigieuze Caméra d’Or en werd geselecteerd als Belgische inzending voor de Oscar voor Beste Internationale Film tijdens de 92e Academy Awards. De film ontving ook zes nominaties tijdens de 10e Magritte-uitreiking, waaronder Beste Film en Beste Regisseur voor Díaz, die Beste Eerste Speelfilm won.

Andrés Lübbert

Andrés heeft een Master in Audiovisuele Kunsten met een specialisatie in Documentaire van de RITCS filmschool in Brussel sinds 2010. Van 2007 tot 2013 regisseerde Andrés drie onafhankelijke documentaires in Argentinië over muziek, voetbal, kunst en populaire cultuur, uitgezonden op de Argentijnse nationale televisie. Van 2009 tot 2013 organiseerde en programmeerde hij het Vlaams Latijns-Amerikaans Filmfestival. In 2016 werd zijn documentaire “Dying for love”, een film over Syrische vluchtelingen die theater maken in Antwerpen, vertoond in verschillende onafhankelijke bioscopen. Zijn films hebben 29 internationale prijzen gewonnen. In september 2017 regisseerde hij “El color del camaleon”, met meer dan 100 vertoningen in Chili. Andres won de 2017 Best Documentary Award van de Chilean Art Critics Association

Maria Hermosillo

Ze werd in 1995 geboren in Mexico en woont sinds 2005 in België. In 2018 behaalde ze haar diploma cinematografie, sectie productie aan de HELB (Haute École Libre de Bruxelles) en momenteel voltooit ze een master in cultureel management aan de ULB. Ze heeft gewerkt als productiemanager en productieassistent in verschillende documentaire-, reclame- en muziekprojecten, maar ook in de organisatie van twee filmfestivals, Best of International short films Festival in 2019 en Faito Doc Festival sinds 2019 en tot nu toe. Maria maakt sinds 2020 ook deel uit van de filmselectiecommissie van het Faito Doc Festival. Momenteel werkt ze aan haar eerste documentaire.

Rodrigo Litorriaga

Hij werd geboren in Santiago de Chile in 1973 en groeide op in Frankrijk, België en Chili, waar hij Frans en Spaans sprak. Na zijn studies economie (Leuven), politieke wetenschappen (Barcelona) en literatuur (Parijs) sloot hij zich aan bij een filmatelier en produceerde hij zijn eerste kortfilms, waarvan sommige werden geselecteerd voor talrijke internationale festivals, waaronder C’est l’histoire d’un belge (Locarno), Noctis BXL (Valladolid) en J’y étais, le p’tit muret (Grenoble). La Francisca, una juventud chilena is zijn eerste langspeelfilm, die momenteel een succesvolle festivalcarrière beleeft.

Scroll to Top