Edit Content

FRANÇAIS

Titre/Titel: El otro hijo

Réalisateur/Regie: Juan Sebastian Quebrada

Durée/Duur: 90 min

Année/Jaar: 2023

Pays/Land: Colombia

CINÉMA PALACE | 13-04-2024 | 21:30 | BRUXELLES

Sinopsis:

NED/ Federico en zijn broer Simón beleven hun adolescentie ten volle, tot de dag waarop Simón sterft nadat hij op een feestje van een balkon is gevallen. Terwijl zijn gezinsomgeving voor zijn ogen afbrokkelt, probeert Federico zijn laatste schoolweken normaal te beleven. Omdat hij niet kan rouwen, benadert hij Laura, de ex-vriendin van zijn broer, in wie hij verlichting en vooral liefde lijkt te vinden. Samen zullen ze niet alleen een verhaal beleven dat ver verwijderd is van alles wat ze zich hadden voorgesteld, maar zullen ze eindelijk aan hun rouw proces kunnen beginnen.

ESP/ Federico y su hermano Simón viven plenamente su adolescencia, hasta el día en que Simón muere al caer de un balcón en una fiesta. Mientras su entorno familiar se desmorona ante sus ojos, Federico intenta vivir con normalidad sus últimas semanas de colegio. Incapaz de hacer el duelo, se va acercando a Laura, la exnovia de su hermano, en quien parece encontrar alivio y, sobre todo, amor. Juntos, no solo vivirán una historia lejos de todo lo que imaginaban, sino que podrán, finalmente, empezar su duelo.

FRA/ Simón meurt en tombant d’un balcon lors d’une fête, sa famille est effondrée, Federico est incapable de faire son deuil, il se rapproche de Laura, l’ex petite-amie de son frère, auprès de qui il semble trouver du réconfort.

Pers:
“Juan Sebastián Quebrada maakt een diepgaande film over pijn, met een grote intensiteit om verbanden te leggen tussen het onuitgesprokene en een bijzondere kennis over een tragische situatie die de levens van de leden van een gezin als geheel verandert en, in het middelpunt van de scène, van een tiener die midden in de overgang naar volwassenheid zit.”

Scroll to Top